fredag den 17. februar 2012

Rejs væk og stop kløen

Jeg har et problem her om vinteren, hvor kulden skærer igennem. Det er at det konstant klør på min ryg og baller. Det er ikke så meget når jeg står op, men når jeg sætter mig i sofaen, så kommer den irriterende kløen.
Det hjælper lidt at smøre mig med cremer, men det er bare ikke godt nok.
Derfor har jeg nu taget konsekvensen, og booker mig nok en rejse på 3 - 4 uger til sydens varmere strøg. Det her er i hvert fald ikke godt nok. Jeg har kigget på lidt forskellige charterselskaber der kan klare så mange uger. Her har jeg kigget på Spies, StarTour, Bravo Tours, Primo Tours og Falk. Jeg ved ikke lige hvem det ender med endnu.

Et eller andet billigt hotel i Mallorca ville ikke være af vejen at skulle opholde sig på i flere uger. Mon ikke jeg skulle overveje at få noget halvpension.

søndag den 5. februar 2012

Gratis ferie

Det var egentlig ikke meningen at vi ville på ferie sidste år, eftersom vi havde købt nyt hus, og havde nok at bruge penge og tid til. Huset var gammelt og der skulle sættes en del i stand, men også haven havde fået lov at ligge hen i mange år. Derfor tænkte vi, at vi sagtens kunne få sommerferien til at gå, uden at skulle bruge tiden på at tage på ferieture også.

En dag i maj ringede telefonen så. Det var min svigermor.
“Vil I med til Alanya i Tyrkiet om en måned? Vi var der sidste år med Bravo Tours, og vi kender et godt familiehotel med rigtig god pool, hvor børnene sagtens kan få en uge til at gå. Vi skal nok tage os af børnene, så I to kan få noget tid for jer selv.”
Det lød jo hyggeligt, men jeg kunne ikke overskue at skulle væk fra den tilgroede have og det faldefærdige hus, og samtidig skulle vende hver en krone, for at få råd.
“Det er virkelig sødt af jer, men vi har ikke rigtig råd i år, og…”
“Fik jeg sagt, at vi betaler det hele? I skal bare møde op i lufthavnen…”
Måske kunne vi alligevel godt tage fri fra hus og have…
“Jatak! Vi er med!”

Læs mere på Bravo Tours blog - http://blog.bravotours.dk/

HOROSKOPER

Min veninde Anja tror på horoskoper. Ikke bare sådan at forstå, at hun tror på noget af det, der står i ugebladenes horoskoper, eller at det da er meget sjovt, at nogle af tingene passer. Nej, hun indretter hele sit liv efter horoskoper, og går jævnligt til sin faste astrolog, og får lagt stjernekort, og alt hvad der ellers hører til. Når hun har skullet søge nyt job, eller finde en kæreste, købe lejlighed, have børn, navngive børn, har hun rådført sig med sin astrolog. Ja, selv når hun skal købe en ny bil, har hun spurgt astrologen til råds!

Jeg ved ikke helt hvordan stjernernes position på himlen kan hjælpe med at bestemme, hvilket køretøj, der er bedst for én, men jeg har heller ikke brugt tid på at sætte mig ind i astrologien. Helt nøgternt set kan jeg heller ikke se, at Anjas liv er meget mere succesrigt, end mit, eller alle mulige andre i vores omgangskreds. Hun har de samme op- og nedture i sine forhold, samme kedelige og stressede perioder på sit job, samme bekymringer på sine børns vegne, og samme mekaniker-regninger. Men til forskel fra os andre, har hun ingen religiøs eller eksistentiel tvivl.